Plankegulv i massiv kvalitet og til fornuftig pris

Plankegulv og parketgulv er de gulvtyper som vi arbejder mest med. Gulvafslibning, gulvafhøvling og efterbehandling er måden at forny overfladen så den bliver smuk og pæn. Og netop det at trægulve kan friskes op med en afslibning gør gulvtypen populær. Det massive og rustikke look viser kvalitet og fornemmelsen af et gedigent stykke træ. Håndværket at lave plankegulve i høj kvalitet kræver dygtige medarbejdere og førsteklasses træ.

Plankegulv i Douglas eller fyr

Dinesen gulve er smukke, massive og virkelig populære. Douglas er den populære træsort til plankegulve. De brede planker er smukke med åretegninger og strukturer der er helt unikke. Douglas bliver op til 60 m høj inden kan fældes og benyttes til trægulve. Med en alder af mellem 80 og 120 år er denne træsort idéel til netop brede gulvplanker. Idet stammerne bliver helt lige og brede med det fantastiske flotte ved som også kaldes Oregon Pine.

Fyrretræsplanker

Fyr og fyrretræsplanker kender de fleste som et fattigmandsgulv, der ses i mange boliger landet over. Fritidshuse, Kolonihavehuse og mange lejligheder har denne form for gulve, som udmærker sig ved den gode og solide kvalitet. Et fyrretsæsgulv er næsten uopslideligt og derfor findes der mange gulve i København og andre steder som er 2 – 300 år gamle. Gulve i fyr er vel danmarks national gulv, såfremt et sådant skulle kåres. Fyr er et forholdsvis billigt stykke træ og de fleste fyrretræsgulve importeres fra Sveriges store skove.

Lægning af plankegulv

Gulvmontering og gulvlægning af plankegulve foregår på strøer. En strø er planker som er fastgjort til undergulvet og som ligger på kryds og på tværs. Herpå sømmes plankegulvene som låses fast i fer og not samlingerne. Fer og not er en hhv. han- og hundel som skubbes ind i hinanden og fastlåser gulvplankerne. Gulvet kan sømmes usynling i fer og not samlingerne eller oppefra med synlige sømhuller. Massiv fyr danner et rigtig flot gulv som passer til danske og skandinaviske hjem.

Gulvvarme

Det tilrådes ikke med gulvvarme til denne typer gulve. Parketgulve og lamelgulve kan med fordel have gulvvarme, men på massive gulve er det ikke en god løsning. Varmen kan simpelthen ikke trække op igennem det massive træ samtidig med at plankegulve er følsomme overfor svingninger i temperatur og luftfugtighed, hvilket kan give sprækker i gulvet. Uanset som det er 22 mm eller 30 mm trægulve er påvirkningen den samme.

Træsorter i massiv kvalitet

Som nævnt er især douglas og fyr to gode og prisbillige træsorter til fremstilling af massive trægulve. Men også andre typer bliver bragt i spil fra TripTrap, herunder:

 • Eg
 • Ask
 • Fyr
 • Pecan
 • Teak
 • Pine

Producenter af plankegulv

Dansk producerede trægulve er at foretrække, og det gælder både planke-, parket- eller lamelgulve. Men er mulighederne også mange for overfladebehandling uanset gulvtype. Det traditionelle behandlingstyper som lak, lud og olie går man aldrig forkert af men i de senere år er andre alternativer blevet populær, herunder:

 • Hvid olieret
 • Hvid mat lak

Her hvidpigmenteres plankerne først og påføres efterfølgende gulv  eller gulvlak efter ønske. Både hvid lak og hvid olie er populære gulvbehandlinger som passer rigtig godt ind i danske hjem. Det lyse og smukke skaber rum og med nye behandlingsmetoder undgår man de gule overflader som ses i på mange trægulve. Ved at give træet en ludbehandling først vil træet bibeholde den nyafslebne og smukke patina.

Gulvproducenter af massive trægulve

Når man tænker på danmarks størrelse, så er der uforholdsmæssig mange gulvproducenter. Med små skovarealer har den gamle tradition alligevel går i arv fra generation til generation og skabt innovative producenter, med gulvleverancer til hele verden. Her kan nævnes:

 • Junckers
 • Triptrap
 • Hørning Parket
 • Dinesen Plank

Kontakt os gerne for yderligere info. Vi har svar på næsten alle gulvrelaterede spørgsmål.

VN:F [1.9.21_1169]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.21_1169]
Rating: 0 (from 0 votes)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *