Gulvafhøvling – Hvornår anvendes en gulvafhøvling?

Gulvafhøvling er en rigtig god måde at fjerne den gamle overflade i bund. Vi har arbejdet med gulvafhøvling i mange år, og ved hvor svært det kan være. At være operatør på afhøvling af trægulve, kræver koncentration og perfektion samt ikke mindste påpasselighed. Det gælder her om at kunne følge træets forløb og til stadighed at vurdere gulvhøvlens bearbejdning. Den mindste fejl kan skabe fatale følger for gulvet.

Er der forskel på gulvafhøvling og gulvafslibning?

Der bruges en høvl ved gulvafhøvling. En såkaldt gulvhøvl bearbejder træet på gulvene med klinger (knive) og ikke sandpapir som ved en gulvafslibning. En gulvslibemaskiner har en valse med sandpapir hvorimod en gulvhøvl skræller høvlspåner af med skarpe knive. En gulvafslibning og gulvafhøvling er altså to vidt forskellige ting, som mange forveksler.

Hvordan udføres en gulvafhøvling egentlig?

Gulvafslibning bruges på langt de fleste trægulve, men er dit trægulv belagt med en gammel mørk fernis eller andre hårdføre overfladebehandling så bruges en gulvafhøvling. Det er også nødvendigt at afhøvle hvis trægulvet er bølget eller buet eller er belagt med limrester, tæpprester eller gammel overflader. Når gulvafhøvlingen er udført, så fremstår gulvet helt plant og plankerne ligger lige i forhold til hinanden.

Mange gulvafslibning og afhøvlinger

Vi har udført mange gulvafhøvlinger og afslibninger over tid og støv er normalt ikke det store problem. De nye gulvslibemaskiner som benyttes nu om dage, har meget effektive støvsamlere så støv ikke er et større problem ved gulvafslibning end ved andre former for håndværk i boligen. En gulvafslibning larmer og har, til stadighed, en monoton og forholdsvis høj lyd. Dette kan være til gene for naboer i lejligheder og boliger som ligger tæt op ad hinanden. I almindelige parcelhuse er det aldrig et problem. Derfor er det en god idé at varsko naboer inden gulvafslibningen påbegyndes. Gulvarbejde er mange ting og næsten altid en proces for at gøre et eksisterende gulv bedre og smukkere, eller at montere eller lægge et helt nyt. Med andre ord lægger vi nye gulve, vi reparerere og afsliber såfremt dette er nødvendigt. Vi beskæftiger os kun med gulvbelægninger i træ og ikke klinker, linoleum, vinyl, fliser, marmor eller beton. Trægulve er karakteriseret ved plankegulve, parketgulve og lamelgulve. En stor ekspertise og mange års erfaring gør os til et af de eneste gulvfirmaer som på let og enkelt vis kan renovere en hvilken som helst form for trægulv.

VN:F [1.9.21_1169]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.21_1169]
Rating: 0 (from 0 votes)
Gulvafhøvling - Hvornår anvendes en gulvafhøvling?, 10.0 out of 10 based on 1 rating